Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «На Осокорках будують першу в Україні енергонезалежну школу «Інтелект»

19 жовтня 2017 року, 10:51

 

У житловому масиві Осокорки (10-й мікрорайон, ділянки 65, 66) триває будівництво загальноосвітньої школи «Інтелект» на 1080 учнів. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Школа «Інтелект» матиме чотири поверхи, просторі спортивні зали, басейни для плавання і навчання плаванню, бібліотеку, їдальню, виробничо-навчальні класи. Що також дуже важливо, заклад має всі умови для відвідування дітьми із вадами руху – школу обладнано пандусами та ліфтами», – розповів Олександр Спасибко.

За словами заступника голови КМДА, наразі тривають різнопланові будівельні роботи. На I та III блоках виконується цегляна кладка на п’ятому технічному поверсі. Паралельно тривають штукатурні роботи на другому поверсі та утеплення підвалу на I і III навчальних блоках. Монтуються металево-пластикові вікна та внутрішні комунікації: вентиляція, пожежна сигналізація, електромережі. Продовжується буріння геосвердловин, що утворять систему автономного опалення школи без енергопостачання ПАТ «Київенерго».

У проекті застосовані сучасні технології, передбачено використання високоякісних будівельних матеріалів. Для забезпечення енергоефективності класу А будівля матиме додаткове утеплення.

«Система «розумний дім» передбачає автоматичне зниження температури приміщень у неробочий час і, за відсутності людей, регулювання потужності калориферів залежно від температури зовнішнього повітря. Також у будівлі використовуватиметься тільки енергоефективне обладнання та LED-освітлення», – додав Олександр Спасибко.

Особлива увага приділяється питанню безпеки. Передбачено внутрішнє та зовнішнє відеоспостереження, охоронна сигналізація та система керування доступом, системи протипожежного захисту.

Навчальна та матеріальна база комплектується сучасним обладнанням: комп’ютерами, інтерактивними дошками, лінгафонними системами тощо. Створюється єдина комп’ютерна мережа із виходом в інтернет.

Благоустроєм території школи передбачено влаштування спортивних та ігрових майданчиків, майданчиків для активного відпочинку учнів, проїздів і тротуарів із твердим покриттям. Проїзди мають понижене бортове огородження на перетинах із тротуарами для можливості проїзду інвалідних візків.

«Школа стане прикладом навчального закладу нового покоління з найсучаснішим устаткуванням, плануванням приміщень із системою «розумний дім» та енергоощадними технологіями. Зокрема, школа «Інтелект» стане першим в Україні енергонезалежним комунальним закладом, опалення якого здійснюватиметься системою теплонасосів без залучення послуг із опалення від енергопостачальної компанії «Київенерго», – підсумував Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]