Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

З початку року в столиці провели капремонт 30 зелених зон і розпочали висадження вічнозелених порід

27 вересня 2016 року, 15:12

У столиці до кінця поточного року буде проведено капремонт 72 парків та скверів, з яких уже на сьогодні виконано 30 об’єктів. Про це під час відкриття нового скверу в Дарницькому районі столиці повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

«Цього року ми вже відремонтували 30 зелених ділянок, висадили майже 5 тисяч дерев і 30 клумб із 30 тисячами квітів, влаштували 6 тисяч кв. м доріжок. За останні роки міська влада надала статус скверу 120 земельним ділянкам, які були незаконними будівництвами, сміттєзвалищами чи автостоянками», – повідомив заступник голови КМДА.

Він зазначив, важливим є те, що, облаштовуючи парки і сквери, приділяється увага інфраструктурі.

«У нововідкритому сквері «Трудова Слава», що на перетині вулиць Бориспільської та Санаторної, встановлено дитячий майданчик, який зеленбудівці доповнили розвиваючими елементами – дошкою для малювання для розвитку моторики дитячих пальчиків. Влаштовано арт-об’єкт на центральній клумбі – ковані з металу квіти конвалії. Це результат спільної роботи, адже до облаштування скверу активно долучились меценати та місцеві громади. Такий підхід дозволяє нам зменшити витрати бюджету завдяки небайдужим підприємцям та громадським осередкам, які, я переконаний, дбатимуть і відповідатимуть за збереження території парку», – сказав Петро Пантелеєв.

Як повідомив генеральний директор комунального об’єднання «Київзеленбуд» Михайло Наконечний, незабаром у новому сквері висадять 50 дерев.

 «Для того, аби Київ залишався зеленим у будь-яку пору року, ми значну увагу приділяємо хвойним деревам. Адже їх користь для очищення повітря в місті важко переоцінити. Хвоя містить біологічно активні речовини, що знищують хвороботворні мікроорганізми. Тому, аби зменшити шкідливий вплив автомобільних вихлопів ми облаштовуємо в парках та скверах зелену огорожу за периметром і висаджуємо вічнозелені породи», – пояснив очільник «Київзеленбуду».

Довідково.

Протягом серпня-вересня проведено капітальний ремонт скверу «Трудова Слава». Загальна площа – 1,5 га, в тому числі 1,2 га складають зелені насадження. Сквер розташований на перетині вулиць Бориспільська – Санаторна – К. Заслонова. Тут влаштовані нові пішохідні доріжки, проведено озеленювальні роботи: висаджено 454 шт. квітучих кущів, 1,2 тис шт. декоративних кущів, із яких створено живопліт.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]