Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Розпочинається реконструкція Київського університету імені Бориса Грінченка»

20 жовтня 2017 року, 12:32

 

Розпочинається реконструкція з надбудовою навчально-адміністративного корпусу Київського університету імені Бориса Грінченка на просп. Павла Тичини, 17 у Дніпровському районі столиці. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Київський університет імені Бориса Грінченка – столичний університет, що належить територіальній громаді і входить у десятку найкращих вузів. Триповерхова будівля буде реконструйована у чотириповерхову, завдяки чому в університеті зможуть навчатися до 1500 слухачів протягом дня», – розповів заступник голови КМДА.

До складу науково-навчальної частини входять: аудиторії, навчальні кабінети, лабораторії, бібліотека, наукові підрозділи, адміністративні приміщення. У складі допоміжних структур – фізкультурно-спортивна частина, підприємство громадського харчування, актова зала, господарські приміщення.

За словами Олександра Спасибка, завершено розробку проектно-кошторисної документації і отримано позитивний експертний звіт. Згідно з проектом, загальна площа навчально-адміністративного корпусу збільшиться з 7 006 кв. м до 12 488,8 кв. м. Загальна кошторисна вартість реконструкції складає 251 756,260 тис. грн відповідно до затвердженого експертного висновку. Замовником реконструкції навчально-адміністративного корпусу визначено КП «Житлоінвестбуд-УКБ».

«Реконструкція посилить можливості комунального університету готувати професіоналів найвищого рівня, – наголошує директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Вячеслав Непоп. – Проект реконструкції підкреслює пріоритети київської влади – розвиток освіти, науки, спорту. Зокрема, нещодавно на стадіоні університету імені Бориса Грінченка був проведений капітальний ремонт спортивного майданчика університетського коледжу. Тут облаштували футбольне поле зі штучним покриттям, баскетбольний і волейбольний майданчики, бігові доріжки, тренажерний майданчик, ями для стрибків у довжину, зробили освітлення та встановили трибуни для глядачів. Реконструкція науково-навчальної частини стане ще одним кроком в оновленні університету та Дніпровського району загалом».

Окрім того, зауважив Олександр Спасибко, реконструкція передбачає будівництво нового чотириповерхового блока з вхідною групою та трьома лекційними аудиторіями на 100-120 місць кожна; демонтаж мансардного поверху та надбудову четвертого поверху; надбудову актової зали на 350 місць; будівництво нової сходової клітки та нової чотириповерхової частини між окремими блоками університету; влаштування ліфтової шахти; перепланування приміщень на всіх існуючих поверхах блоків, перекладання зовнішніх мереж дощової та побутової каналізації, водопостачання та теплових мереж.

«Навчальні приміщення будуть забезпечені сучасними умовами для повноцінного навчання та підвищення кваліфікації. Буде організовано доступ до аудиторій для маломобільних груп, облаштовано пандуси та ліфти. Нова будівля відповідатиме найвищим вимогам енергоефективності. Місто планує лише пришвидшувати темпи розвитку мережі закладів освіти», – наголосив Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]