Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За останні два роки у Києві модернізували 5 каналізаційних насосних станцій, що допомогло зекономити десятки мільйонів гривень – Петро Пантелеєв

20 жовтня 2017 року, 14:05

 

Протягом 2016 та 2017 років у Києві модернізували п’ять каналізаційних насосних станції: «Конча-Заспа – 4», «Ново-Святошинська», «Ново-Подільська», «Метрологічна» та «Оболонь». У найближчих планах ремонт іще трьох насосних станцій. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час інспекції роботи каналізаційної насосної станції «Оболонь», де проведена модернізація обладнання.

Каналізаційна насосна станція (КНС) «Оболонь» введена в експлуатацію 47 років тому і є найбільшою в Києві. Щодоби КНС перекачує 150 тис. куб. м стоків (проектна потужність – 460 тис. куб. м) із житлових масивів: Оболонь, Виноградар, Мінський, Мостицький, Пуща-Водиця.

«Енергоефективність є пріоритетом у всіх сферах житлово-комунального господарства, оскільки саме зниження витрат на енергоносії суттєво впливає на розмір тарифів. Сьогодні ми знаходимося на одній із каналізаційних насосних станцій. Станція відпрацювала понад 47 років і обладнання тут було фізично зношене, морально застаріле, енергозатратне. Тут замінені старі насоси на сучасні шведського виробництва. Нове обладнання має енергозберігаючий режим, що дозволить станції щороку економити 1,2 мільйона гривень на електроенергії, а період його окупності становитиме 3,5 роки», – зазначив Петро Пантелеєв.

За словами голови правління – генерального директора «Київводоканалу» Дмитра Новицького, за останні 1,5 роки за рахунок заходів із енергозбереження на об’єктах каналізаційно-водопровідного господарства вдалося зекономити 16,6 млн грн на енергоносіях.

«Зменшення енерговитрат за рахунок модернізації об’єктів та впровадження сучасних технологій дозволяє стримувати зріст собівартості послуг водопостачання та водовідведення. Тому на станціях ми замінюємо застаріле устаткування на насоси нового покоління, які працюватимуть в автоматичному режимі. Модернізація дозволить «Київводоканалу» додатково заощаджувати близько 10 мільйонів кВт*год у рік. Також ми оптимізуємо роботу станцій, щоб подовжити міжремонтний цикл і заощадити кошти та трудові затрати», – зазначив під час брифінгу Дмитро Новицький.

У наступному році коштом інвестпрограми «Київводоканал» планує модернізувати ще три насосних станції: «Пуща-Водиця-1», «Наводницька», «Конча-заспа-6».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]