Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Найближчими тижнями ми чекаємо ухвалення закону, який дозволить нам навести лад із паркуванням у столиці»

20 жовтня 2017 року, 18:03

Столична влада розраховує, що протягом найближчих тижнів Верховна Рада ухвалить закон, який надасть законні повноваження органам місцевого самоврядування наводити лад із паркуванням на вулицях міст. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам.

«Два роки парламент не може ухвалити закон, який дозволить місцевій владі впоратися з тим хаосом, який відбувається з паркуванням у містах. Люди вимагають порядку, а ми не маємо права ні евакуювати припарковане в недозволеному місці авто, ні оштрафувати безвідповідального водія. Тому мало хто і паркується на облаштованих парковках – бо знають, за порушення ніякого покарання не буде. І це треба нарешті припинити», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що у четвер парламентський комітет розглянув і ухвалив законопроект про паркування до другого читання.

«Тому ми чекаємо і розраховуємо, що протягом найближчих тижнів депутати таки ухвалять цей багатостраждальний закон», – сказав мер Києва.

Відповідаючи на запитання щодо ускладненого останнім часом руху і великих заторів у центрі столиці, Віталій Кличко зазначив, що з 18 жовтня рух на деяких вулицях перекривають і регулюють правоохоронці.

«Так, перекриття вулиці Грушевського і деяких прилеглих до неї вулиць через акції протесту значно ускладнило рух в центрі міста. На Грушевського, перед парламентом, як ви знаєте, на проїжджій частині стоять намети, – сказав Віталій Кличко. – Люди мають право та повинні мати можливість на висловлення і донесення своєї позиції. Головне – щоб акції відбувалися мирно та не спричиняли збою у життєдіяльності міста», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]