Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із 19 грудня 2017 року до 14 січня 2018 року в столиці триватимуть новорічно-різдвяні свята

20 жовтня 2017 року, 18:04

Із 19 грудня 2017 року до 14 січня 2018 року в столиці триватимуть новорічно-різдвяні свята у рамках масштабного культурно-мистецького проекту «НеоРік на Софії». На киян і гостей столиці чекає цікава розважальна програма на трьох локаціях – Софійській і Михайлівській площах, а також Володимирському проїзді. Підписано відповідне розпорядження КМДА, яким підтримано ініціативу підприємства об’єднання громадян «Ініціативи столичні» щодо проведення заходу.

Організатори прагнуть створити романтичне європейське зимове містечко зі збереженням українських традицій святкування. Для створення дизайну обрано гірлянди нового зразка Neo Neon. Особливість такої гірлянди – в оснащені багатофункціональним контролером, що дозволяє обирати один із декількох світлодинамічних кольорів. Таким чином, колір ялинки щодня змінюватиметься, а у новорічну ніч вона заграє всіма кольорами. Для декору святкового дерева будуть використані «холодні фонтани» – креативні вироби з ілюмінації. Ялинку прикрашатимуть тисячі ліхтарів різної форми, іграшки будуть оснащені внутрішнім пристроєм світла. Як зазначають організатори свята, вперше іграшки на ялинці будуть підсвічені. За ялинкою буде особлива інсталяція – імітація «зоряного неба» з 33-х км гірлянди.

Усі локації зимового містечка будуть тематично об’єднані барвами неонового світла – його територію прикрашатиме 80 км ілюмінації. Також буде облаштовано криті та комфортні зони вздовж лінії фуд-корту (2500 кв. м), які захищатимуть відвідувачів від опадів. Зміниться і розташування фуд-кортів – вони будуть розміщені імпровізованими кварталами, у кожному з яких відвідувачі зможуть спробувати особливі страви.

Сцену оснастять сучасним якісним звуком, світлом, тематичними спецефектами. На території зимового містечка планується облаштувати Wi-Fi покриття.

Для створення дизайну локацій зимового містечка та загального освітлення всіх арт-об’єктів організатори свята проводять конкурс серед кращих архітектурних бюро та компаній у сфері святково-декоративного освітлення.

Звертаємо увагу, що на період підготовки та проведення Заходу, з 29 листопада 2017 року до 31 січня 2018 року, діятиме обмеження руху транспортних засобів (окрім міського пасажирського транспорту, який працює у звичайному режимі) уздовж Володимирського проїзду (від буд. № 23 на вул. Софійській до Михайлівської площі) та на вул. Володимирській (від Рильського провулку до Володимирського проїзду).

Також з 29 листопада 2017-го до 31 січня 2018 року буде заборонено рух усіх видів транспортних засобів вздовж Володимирського проїзду (від вул. Малої Житомирської до Михайлівської площі).

Окрім того, рух усіх видів транспортних засобів вздовж Володимирського проїзду (від буд. № 23 на вул. Софіївській до Михайлівської площі) та на вул. Володимирській (від Рильського провулку до Володимирського проїзду):

  • 19 грудня 2017 року ­з 16:00 до 21:00;
  • 31 грудня 2017 року з 20:00 до 3:00 1 січня 2018 року;
  • 1 січня 2018 року з 14:00 до 21:00;
  • 7 січня 2018 року з 12:00 до 15:00.

У роботу маршрутів наземного пішохідного транспорту загального користування, шлях курсування яких проходить зазначеними вулицями, будуть внесені зміни, про що повідомимо додатково.

 Зазначимо, що під час новорічно-різдвяних святкувань буде забезпечено чергування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]