Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «На в’їзді на Труханів острів невдовзі встановимо боларди, синхронізовані зі світлофором»

23 жовтня 2017 року, 11:43

 

У Києві, на в’їзді на Труханів острів для обмеження руху автотранспорту планують встановити боларди, синхронізовані зі світлофором. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко, який перебуває з робочим візитом у місті-побратимі Києва Тулузі.

«Я тут побачив на вулицях в історичному місті боларди, синхронізовані зі світлофором. Дуже ефективно і надійно організоване обмеження в’їзду автотранспорту, – сказав Віталій Кличко. – Я відзняв ці технологічні боларди, відправив фото і відео нашим фахівцям і дав завдання, що в Києві мають бути встановлені подібні. Першим місцем, де ми обладнаємо такі боларди, буде в’їзд на Труханів острів», – зазначив Віталій Кличко.

У Тулузі мер Києва відвідав Центр управління дорожнім рухом міста, де ознайомився з системою організації руху транспорту, зокрема громадського, із системою паркування та велосипедною інфраструктурою Тулузи. 

«У співпраці з Тулузою нам цікавий досвід системи управління громадським транспортом, яка вважається однією з найкращих у Європі. Особливо цікава система планування і функціонування автобусного руху. Київ закупив 100 нових автобусів, ми оновлюємо рухомий склад громадського транспорту. І удосконалення управління його роботою – для нас важливе, – зауважив Віталій Кличко. – Також цікавий досвід будівництва метро. До речі, я спускався в тулузьке метро. Воно у них технологічне і безпечне. Доступ до колій повністю закритий. Управління рухом – автоматичне, тобто водіїв у потягах немає», – розповів мер Києва.

Ознайомився Віталій Кличко і з особливостями оновлення міського освітлення в Тулузі, зокрема, в історичній частині міста. Тут освітлення обладнане таким чином, що «розумні» ліхтарі регулюють яскравість світла в залежності від часу доби і руху людей на вулиці.

Також у Тулузі Віталій Кличко відвідає завод Airbus, який збирає літак А380, та здійснить візит на завод із очищення води, на якому також буде презентовано біогаз-проект.

У неділю мер Києва  взяв участь у відкритті Міжнародного Тулузького марафону. А до цього зустрівся з українською громадою Тулузької метрополії. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]