Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Міська влада робить все, аби діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, відчували, що про них турбуються» (+відео)

07 лютого 2018 року, 15:36

Столична влада буде збільшувати допомогу будинкам сімейного типу, де на вихованні знаходяться діти-сироти та діти, рідні батьки яких позбавлені батьківських прав. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час відвідування нового приміщення дитячого будинку сімейного типу, де на вихованні перебувають 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Ще донедавна цей дитячий будинок сімейного типу був розміщений у нежитловому приміщенні – на території дитячого садочку. Раніше діти мешкали по четверо в одній кімнаті. А в новому помешканні вони житимуть по двоє в кімнаті. Новий будинок більш зручний і з сучасним ремонтом. Облаштований необхідними меблями та сучасною побутовою технікою. Тут була проведена реконструкція і з’явилася можливість влаштувати ще 3-х дітей, які позбавлені батьківського піклування. Реконструкція приміщення обійшлася майже в 3 мільйони гривень. Діти нині перебувають у комфортних умовах.

Під час візиту мер Києва подарував ноутбуки для вихованців. А хлопчикам – боксерські рукавички з автографом. При цьому він зауважив, що ці рукавички можуть бути або сувеніром, або їх можна використовувати для заняття боксом. Втім, тільки не вдома, а лише під час тренування у боксерській залі.

«В нас у місті Києві таких прикладів багато, де люди беруть опіку над сім’ями. Виховують дітей. Головне не бути байдужими до цієї важливої соціальної проблеми, яка на сьогодні, на жаль, ще існує у суспільстві. Ніякі кошти не можуть замінити все те, що отримують діти в таких сім’ях. І ми робимо все важливе, аби вони відчували турботу міста. Допомагаємо чим можемо», – підкреслив Віталій Кличко під час спілкування з родиною.

Дітьми з 2009 року опікується мама-вихователька Валентина Вовк. Окрім дітей, яких вона виховує зараз, у неї було ще 6 вихованців, які досягли повноліття. За словами Валентини Вовк, її колишні вихованці досі відвідують будинок, та по можливості допомагають їй у вихованні дітей. І навіть створили свої власні родини.

«Я завжди мріяла про родину, де буде багато дітей. Я була одна в сім’ї. І от моя мрія здійснилася», – каже Валентина Вовк.

Діти пригостили мера Києва смаколиками, які разом із вихователем приготували власноруч. І під час бесіди за столом розповіли про свої мрії та про те, ким хочуть стати у майбутньому. Мер Києва побажав їм наснаги. А зараз – вправно навчатися. За словами Віталія Кличка, нині на обліку в столиці перебуває 2300 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. І всім їм потрібно надати комфорті умови виховання, аби діти відчували турботу держави.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]