Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Усі комунальні служби перебувають у стані підвищеної готовності – Роман Ткачук (+відео)

19 березня 2018 року, 12:44

Цими вихідними, 17-18 березня, в Києві випало майже 12 см снігу, тому напередодні всі комунальні служби були приведені до підвищеної готовності. Уже з вечора пʼятниці було організовано цілодобове чергування оперативної групи, яка в режимі онлайн приймала рішення щодо додаткового залучення снігоприбиральної техніки та тягачів. Загалом цими днями працювало понад 4700 осіб у бригадах з ручного прибирання та 450 одиниць техніки, а також вивезено майже 1600 тонн снігу. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Роман Ткачук.

«Наразі ситуація перебуває під повним контролем. Наше сьогоднішнє нагальне завдання – не допустити нашарування снігу на дахах та утворення бурульок. Тому всі комунальні служби задіяні у вивезенні снігу та розчищенні шатрових дахів», – сказав Роман Ткачук.

За його інформацією, Український гідрометцентр прогнозує у вівторок і середу, 20-21 березня, сніг з дощем, при цьому 30-40% вірогідності снігопаду. Тому цими днями, як і до кінця зимового сезону, усі комунальні служби перебуватимуть у стані підвищеної готовності і негайно реагуватимуть на зміни погодних умов.

«Ми також заздалегідь підготувались до можливої повені. Для недопущення підтоплення міських вулиць районні держадміністрації та основні балансоутримувачі гідротехнічних споруд, наприклад КП «Плесо», виконують належні технічні роботи. Аварійно-рятувальні служби вже проводили роботи з відкачування води, скажімо, на вулиці Фанерній чи провулку Промисловому в Бортничах. Тож ця ситуація теж цілком підконтрольна, і ми готові до можливих надзвичайних подій», – наголосив Роман Ткачук.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]