Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відбулися меморіальні заходи до 27-х роковин Чорнобильської катастрофи

29 квітня 2013 року
Протягом доби у столиці відбулися скорботні заходи із вшанування пам’яті померлих та постраждалих внаслідок трагедії, яка сталася на Чорнобильській атомній електростанції 1986 року.

Так, о 00:50 за участю Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, голови КМДА Олександра Попова та заступника міського голови – секретаря Київради Галини Гереги  у столиці відбулася церемонія покладання гірлянд і квітів до Меморіального кургану загиблим під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Близько першої години ночі розпочався поминальний молебень за загиблими та померлими від наслідків аварії на ЧАЕС та церемонія запалення свічок у Храмі Входу Господнього в Єрусалим.

Крім того, очільник міськдержадміністрації та секретар Київради взяли участь у мітингах-реквіємах у Деснянському та Святошинському районах.

«Для багатьох киян слово «Чорнобиль» – це більше, ніж назва населеного пункту, атомної станції чи катастрофи, це межа, яка розділила їхнє життя на «до» і «після». Саме тому Чорнобильські реквієми у столиці завжди велелюдні. Вони гуртують людей похилого віку і молодь. Усі ми бережемо світлу пам’ять героїв-ліквідаторів, які принесли в жертву власне життя і зупинили смертоносний «мирний» атом», – зазначив Олександр Попов.

«Ця страшна подія залишила слід в історії всього людства, але найбільше від неї постраждала Україна. Мільйони наших співгромадян і сьогодні долають наслідки цієї катастрофи. Тисячі поклали своє життя рятуючи наше з вами майбутнє. Героїчний подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС назавжди залишиться у нашій пам’яті та наших серцях», - сказала Галина Герега.

Загалом протягом дня в усіх районах столиці відбулися меморіальні і тематичні заходи з нагоди 27-х роковин аварії на ЧАЕС.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]