Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Адміністративний штраф за незаконно встановлені літні тераси необхідно значно збільшити – Геннадій Пліс

20 червня 2017 року, 18:27

Збільшення адміністративного штрафу за незаконно встановлені літні тераси допоможе боротися з ними. Так вважає перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний: проект змін до адміністративного кодексу, зареєстрований у Верховній Раді, вкрай необхідний для наведення порядку у місті.

«Зараз фізична особа сплачує від 340 до 1300 гривень штрафу, юридична – 850-1700 гривень. І ми розуміємо, що таку суму тераса, навіть якщо вона невелика, легко заробляє навіть за кілька годин, не те, що за вечір. Тобто невеликий розмір штрафу не впливає відчутно на підприємця. Він не бажає рахуватися ні з перехожими, які часто мають буквально маленьку стежечку для проходу, ні з казною міста, яка нічого не отримує за використання території, що належить громаді. 40 тисяч гривень, які пропонують автори проекту, звісно, будуть більш відчутним застереженням», – переконаний Геннадій Пліс.

Упродовж останніх років у столиці триває активна боротьба з нелегальним бізнесом, у тому числі і з незаконно встановленими літніми терасами. Як повідомлялося раніше, на столичних вулицях самовільно встановлено більше тисячі терас, більшість із яких – нелегальні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]