Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Безпеку пішоходів на наземних переходах забезпечить автономне освітлення з використанням енергозберігаючих технологій – Геннадій Пліс

20 вересня 2016 року, 14:13

Безпеку пішоходів на наземних переходах забезпечить автономне освітлення з використанням енергозберігаючих технологій. Нещодавно міська влада презентувала унікальний пілотний проект, але вже незабаром й інші переходи почнуть облаштовувати системами автономного освітлення. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«За статистичними даними патрульної поліції в столиці було визначено 265 небезпечних переходів, де вночі не вистачає освітлення. Це, насправді, серйозна проблема, яка в першу чергу стосується безпеки життя та здоров’я киян. І однією з перших петицій, яка набрала 10 тисяч голосів, стала петиція, яка стосується освітлення переходів у нічний час. Це питання розглянула комісія Київради та виділила на його вирішення 20 мільйонів гривень», – зауважив Геннадій Пліс.

Він нагадав, що на виконання петиції Віталій Кличко підписав розпорядження КМДА, відповідно до якого  на наземних пішохідних переходах Києва спроектують і побудують нові мережі зовнішнього освітлення. Першим із 265 об’єктів, на якому встановили мережі зовнішнього освітлення, став наземний нерегульований пішохідний перехід через вулицю Академіка Туполєва неподалік будинку № 7.

Перший заступник голови КМДА наголосив, що дбаючи про безпеку пішоходів на наземних переходах, міська влада орієнтується, в першу чергу, на новітні енергозберігаючі технології.

Також, додав він, у Києві в рамках партнерства реалізуються міжнародні проекти впровадження альтернативних джерел енергії та термосанації об’єктів бюджетної сфери.

«Для європейської столиці це дуже важливі кроки, і я сподіваюся, що інші міста нашої держави візьмуть з Києва приклад. Впевнений, що разом з вами ми зможемо зробити рідне місто одним з найкращих у світі», – підкреслив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]