Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Бюджет столиці на наступний рік збалансовано і визначено у обсязі 36,779 млрд грн – Геннадій Пліс

29 листопада 2016 року, 17:16

Бюджет Києва на 2017 рік передбачається в обсязі 36,779 млрд грн. Про це під час засідання бюджетної комісії повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс. За його словами, основний фінансовий документ столиці є збалансованим і враховує загальнодержавні тенденції в економіці, зокрема зміни ключових економічних показників, таких як зростання ВВП та індекс інфляції.

«Безперечно, що в ході короткої анотації неможливо обійти тему мінімальної заробітної плати. Я схвально оцінюю рішення уряду про встановлення мінімальної заробітної плати на рівні 3200 гривень, що дозволить крім наповнення бюджетів вирішувати ще й важливі соціальні завдання та поліпшить купівельну спроможність громадян. Нами такий підхід врахований у проекті рішення про бюджет міста на 2017 рік. Лише одна цифра – перерахунок обсягу фонду оплати праці для бюджетного та комунального сектору для врахування мінімальної заробітної плати у розмірі 3 200 гривень і міжтарифних співвідношень «коштує» місту 4,6 мільярди гривень. Але ми свідомо йдемо на це, очікуючи, що не тільки бюджетна сфера, але й бізнес перегляне своє відношення до оплати праці», – зауважив Геннадій Пліс.

Що стосується інших статей видатків, розповів директор Департаменту фінансів Володимир Репік, то зменшення відбулося лише за одним напрямом – обслуговування боргу. За його словами, це результат роботи 2-х попередніх років. За іншими напрямами збережено та поліпшено досягнуті соціальні стандарти, повідомив директор департаменту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]