Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати хочуть розширити права почесних громадян столиці

26 липня 2016 року

Депутати хочуть розширити права почесних громадян столиці

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків депутати погодили внесення змін до рішення від 1 червня 2000 року “Про становлення звання “Почесний громадянин міста Києва” та заохочувальних відзнак Київського міського голови”.

Зокрема пропонується, аби Київський міський голова запрошував Почесних громадяни Києва до участі у заходах, присвячених суспільно-важливим подіям столиці та державним і міським святам.

Також, відповідно до проекту рішення, особи, які удостоєні звання Почесний громадянин столиці, при пред'явленні посвідчення, можуть проходити в приміщення Київради, КМДА та їхні структурні підрозділи, а також на територію комунальних підприємств, установ та організацій (за винятком об'єктів зі спеціальним режимом доступу).

Окрім того, такі особи матимуть право першочергового прийому Київським міським головою та його заступниками, керівниками і посадовими особами структурних підрозділів виконавчого органу Київради (КМДА) та комунальних підприємств, установ і організацій.

Також прописано пункт, відповідно до якого після смерті особи, що має звання “Почесний громадянин міста Києва”, Музей історії міста Києва приймає на збереження відповідний нагрудний знак, диплом та посвідчення, якщо спадкоємці не заперечують.

Відповідне рішення мають також розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]