Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дитячій школі мистецтв № 5 Оболонського району присвоєно ім’я Героя України, українського хормейстера та диригента Льва Венедиктова

21 березня 2024 року, 15:07

Дитячій школі мистецтв № 5 Оболонського району присвоєно ім’я Героя України, українського хормейстера та диригента Льва Венедиктова. Таке рішення було прийняте сьогодні на пленарному засіданні Київради.

Як зазначила депутатка Київради Мирослава Смірнова, дитяча школа мистецтв № 5 є закладом позашкільної освіти сфери культури та початковою ланкою спеціальної мистецької освіти Оболонського району.

«Ще в липні 2020 року на засіданні комісії з питань найменувань розглянули звернення Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації щодо присвоєння дитячій школі мистецтв № 5 Оболонського району імені Льва Венедиктова. Трудовий колектив цього закладу позашкільної освіти дав свою згоду, а також було проведене громадське обговорення. Мешканці столиці зробили свій вибір та підтримали ініціативу щодо присвоєння школі імені видатного українського хормейстера та диригента, Героя України, народного артиста України, професора Льва Миколайовича Венедиктова. Хор Національної опери України, створений ним, вважається одним із найкращих оперних хорів світу. Ми маємо увіковічити пам’ять про цю видатну людину. Лев Венедиктов представляв Україну в усьому світі», – наголосила Мирослава Смірнова.

Вона додала, що увіковічення пам’яті Льва Венедиктова зараз є свідченням відданості нащадків тому, хто віддав свій талант і невтомну творчу працю піднесенню духовної спадщини нашого народу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]