Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дизайн адресних табличок у Києві планують змінити

08 листопада 2016 року, 17:15

Сьогодні киянам презентували новий дизайн адресних покажчиків. Дизайн розробляла команда «Агентів змін» із урахуванням результатів дослідження центральних вулиць та мікрорайонів Києва.

Як зазначають «Агенти змін», у більшості адресних табличок шрифтова робота низької якості, хоча саме шрифт є найважливішою складовою таблички. Тому було вирішено розробити новий дизайн покажчиків. Один із основних принципів дизайну – відповідність пропорціям і розмірам декоративних елементів будівлі. Як виявилося, на фасадах краще компонується горизонтальний варіант табличок.

Так, планують використовувати металеві таблички з емальованими написами. На думку дизайнерів, вони гарно виглядають і зрозуміло зчитуються. Крім того, їх важче пошкодити, ніж пластикові лайтбокси.

Для табличок обрано темно-синій колір, наближений до кольору старих адресних табличок, які іноді ще можна знайти в місті. Назва вулиці та номер будинку будуть розділені.

Олег Котляренко, керівник КП «Київжитлоспецексплуатація» розповів, що причин для заміни таких табличок мінімум дві: закон про декомунізацію та різнокаліберність існуючих наразі вказівників для вулиць.

«Це неприпустимо, що у центрі столиці можна побачити не просто вивіски із різними шрифтами та кольорами – часто вони ще й закриті або спотворені рекламою. Крім того, у місті відсутня цілісна структура навігації, що ускладнює пересування Києвом гостям і туристам», – пояснює Олег Котляренко.

Перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс зауважив: «Як киянин, я за те, щоб усе до дрібниць у моєму місті було комфортним. І адресні таблички – один із таких елементів. Вони мають бути чіткими і зручними для огляду з різних відстаней. І новий дизайн, який сьогодні нам презентували, я вважаю особливо вдалим», – підкреслив він.

Нагадаємо, усього на житлових будинках Києва розміщено 2476 вказівників, а загальна кількість будинкових покажчиків становить 2848. Найбільше їх у Дарницькому, Святошинському, Голосіївському районах. За Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їхньої символіки» у столиці перейменовано 151 вулицю, провулок, бульвари та площі. Заміна табличок на будинках перейменованих вулиць розпочнеться через 3-4 місяці та триватиме впродовж наступного року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]