Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Галина Герега: «Київрада розгляне соціальні питання та проекти рішень, які стосуються наповнення бюджету»

23 жовтня 2013 року

За словами заступника міського голови – секретаря Київради Галини Гереги у порядок денний пленарного засідання, призначеного на 23 жовтня, включено переважно соціальні питання та проекти рішень, які стосуються наповнення бюджету. Всього у порядку денному 210 питань.

«Ви знаєте, що майже чотири місяці Київрада не працювала в нормальному режимі, за цей час накопичилося багато проектів рішень, які стосуються питань наповнення бюджету. Тому до порядку денного ми намагалися вносити саме такі проекти рішень», - сказала вона на брифінгу для журналістів.

 Також Галина Герега зазначила, що змінами до Програми соціального та економічного розвитку та бюджету міста збільшується фінансування стратегічних для міста об’єктів інфраструктури.

Так, відповідно до постанови Кабміну на 167,4 млн. грн збільшено асигнування на будівництво Подільського мостового переходу.

На фінансування капітальних вкладень з бюджету міста передбачається додатково виділити 75,0 млн. грн, з яких: 70 млн. грн. - на будівництво станції метро "Теремки" Куренівсько-Червоноармійскької лінії метрополітену і реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі. Крім того, за рахунок кредитів, залучених під державні гарантії, передбачається спрямувати ще 500,0 млн. грн на метро на Теремки.

Ще 5,0 млн. грн пропонується спрямувати на спорудження каналізаційних колекторів.

За рахунок перерозподілу коштів міського бюджету між об'єктами передбачені кошти на:

- продовження робіт з реконструкції просп. Перемоги - 5 млн. грн;

- завершення виконання проектних робіт з реконструкції котелень - 2,8 млн. грн;

- завершення ІІ черги реконструкції парку "Молодіжний" у Деснянському районі - 1,1 млн.грн;

- завершення робіт з облаштування покрівель дитсадків в Оболонському районі 1,2 - млн.грн.

 Крім того, згідно зі змінами до бюджету міста 20 млн. грн буде спрямовано на підтримку комунальних підприємств міста, в т.ч. на виплату заробітної плати та сплату податків (за рахунок перевиконання надходжень від плати за право тимчасового використання місць для розташування об’єктів зовнішньої реклами). Ще 2,6 млн. грн - на видатки бюджетних установ та комунальних підприємств міста (за рахунок залишку коштів спеціального фонду).

 Секретар Київради зазначила, що у блоці власності багато проектів рішень, які стосуються передачі приміщень в оренду державним установам та підприємствам, навчальним та лікарняним закладам, організаціям ветеранів та інвалідів. З ними укладатимуться договори оренди з орендною ставкою в 1 гривню на рік.

 Також вона звернула увагу на два проекти рішень про надання дозволів на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок КП «Святошинське лісопаркове господарство» для ведення лісового господарства.

«Мова йде про ділянки площею 5582,11 га у Святошинському районі та 6050,07 га в Оболонському районі. Рішення приймаються з метою оформити право користування землею за комунальним підприємством, з тим, щоб уникнути у подальшому зазіхань на ці землі з боку наших сусідів, селищних та районних рад», - сказала Галина Герега.

«Ви пам’ятаєте, що Київрада вже не перший день воює з Коцюбинською селищною радою та Ірпінською міською радою за землі Біличанського лісу, які ті хочуть забрати під забудову. Оформивши ці землі, ми забезпечимо збереження зелених насаджень столиці», - додала вона.  

Ще два проекти рішень порядку денного пленарного засідання стосуються надання земельним ділянкам статусів скверів: у Святошинському районі по вулиці Депутатській, 13-17 та у Голосіївському районі вздовж вул. Столєтова.

Також пропонується доповнити перелік природоохоронних заходів у місті Києві у 2013 році та виділити кошти на відновлення і підтримання санітарного стану річок та водойм міста, розробку проектів створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]