Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко та Олександр Авраменко провели телеурок рідної мови для школярів Києва

09 листопада 2016 року, 12:40

У День української писемності та мови заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко та відомий мовознавець і педагог Олександр Авраменко провели для учнів столичних шкіл телеурок із культури мовлення. Пряма трансляція здійснювалася з Українського гуманітарного ліцею імені Тараса Шевченка.

«Сьогодні, в День української писемності ми прагнемо, аби максимальна кількість вихованців київських шкіл взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності. І задля того, щоб їм допомогти та повторити основні правила українського правопису, ми провели із відомим мовознавцем експрес-урок, що транслювався на міському телебаченні», – повідомила заступник голови КМДА.

За її словами, для дітей були запропоновані 4 блоки завдань: школярі вправлялися у наголосах, аналізували найбільш вживані помилки у використанні сталих виразів, Олександр Авраменко розповів про правильні українські варіанти часто вживаних російських кальок і наголосив на основних правилах пунктуації. Наприкінці уроку заступник голови КМДА провела міні-диктант «Дивовижне хобі».

«Вітаю усіх зі святом української писемності та мови! Ми маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найбагатших мов світу. Любіть її, вчіть, пишайтеся! Ви можете нею не лише користуватися, а й поповнювати новими словами, як це свого часу робили відомі українські поети та письменники», – привітала киян Ганна Старостенко.

Нагадаємо, також сьогодні на Українському радіо традиційно відбувається Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Цю акцію започатковано 2000 року. Відтоді щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, чи добре знають українську мову, а також продемонструвати єдність із усіма, хто любить і шанує українське слово.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]