Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко відкрила Форум делегатів дитячих прав

19 листопада 2016 року, 16:41

 

Напередодні Дня спільних дій в інтересах дітей міська влада провела щорічний Форум делегатів дитячих прав. Цьогорічною темою заходу стало ознайомлення дітей із правилами безпеки в умовах мегаполісу. Серед іншого з маленькими киянами обговорили основні соціальні небезпеки ХХІ століття, такі як буллінг та випадки небезпечного використання гаджетів, повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Життя в столиці з його динамікою в усіх сферах дає надзвичайно багато можливостей для розвитку діток, проте воно вимагає задля безпеки дотримання низки правил. Цього року ми зібрали понад 200 дітей, щоб в інтерактивній формі, в робочих групах донести дітям їхні права і обов’язки. Зокрема сьогодні вони дізналися багато нового про правила безпеки у побуті та на дорозі, а також потренувалися в наданні першої медичної допомоги», - повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, захід розпочався зі станційної гри для дітей, під час якої вони не тільки змагалися у знанні ПДР під керівництвом фахівців із поліції, а й оволоділи механізмами реагування у форс-мажорних ситуаціях. Після цього відбулися робочі секції, де за допомогою модераторів діти та молодь змогли запропонувати свій погляд на проблеми дотримання ПДР у молодіжному середовищі.

«Окремою сесією ми вирішили подати ризики сучасного світу, такі як буллінг, торгівля людьми, а також випадки небезпечного використання соцмереж і гаджетів. Після обговорення діти самі створити мотиватори до теми, де були, зокрема, небезпечні ситуації із селфі, покемонами. Надзвичайно втішила їх вдумливість та розуміння», - зазначила Ганна Старостенко.

Зазначимо, що 20 листопада весь світ вкотре відзначає важливу подію – День спільних дій в інтересах дітей. Для України Конвенція ООН «Про права дитини» є одним із основних документів щодо формування правового суспільства та захисту дитячих прав. Організаторами заходу виступили Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки Служби у справах дітей та сім’ї КМДА, МГО «Школа рівних можливостей», ВМГО «Національна Організація Скаутів України», ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій МОЗ України», ККПНЗ «Київський міський будинок учителя».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]