Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Геннадій Пліс: «Боротьба за конкурентоспроможність на іноземних ринках підштовхує наші підприємства до новітніх технологій»

24 травня 2017 року, 12:13

 

Експорт є рушійною силою для розвитку та модернізації внутрішнього виробництва. Про це під час третього Національного форуму з підтримки експорту заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Адже, на його думку, протекціонізм та боротьба за конкурентоспроможність на іноземних ринках підштовхує наші підприємства до використання новітніх технологій у виробничих процесах.

«Тут присутні представники влади та бізнесу – ми разом повинні напрацювати оптимальну модель взаємодії у питаннях просування товарів та послуг на європейський та світовий ринок», – переконаний Геннадій Пліс.

Він нагадує: у січні-лютому 2017 року оборот зовнішньої торгівлі товарами в Києві склав 4,2 млрд дол. США. Експортовано товарів на 1,5 млрд дол., імпортовано – на 2,7 млрд дол. Зовнішньоторговельні операції товарами підприємства міста здійснювали з партнерами зі 177 країн світу. Найбільшу питому вагу – 80,1% у загальному обсязі експорту в січні-лютому 2017 року займає продукція харчової галузі.

«Я особисто знаю про величезну кількість столичних підприємств, продукція яких надзвичайно якісна. Деякі виробники – переважно це стосується вузьких галузей – взагалі працюють лише на експорт. Ми зобов’язані підтримувати свої компанії як на місцевому рівні, так і на міжнародному», – наголосив Геннадій Пліс.

Зокрема, для цього, зауважив Геннадій Пліс, завтра в столиці відбудеться виставка «Зроблено в Києві», де будуть представлені всі напрями бізнесу.

«У виробників є немало питань, але ми, влада, чуємо та розуміємо підприємців, і такі форуми – чудова можливість окреслити те, що треба зробити першочергово», – зауважив перший заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]