Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із 1 квітня вартість транспортної карти становитиме 75 грн замість 50 грн

29 березня 2024 року, 9:18

Із 1 квітня вартість транспортної карти становитиме 75 грн замість 50 грн. Збільшення вартості – вимушений крок через собівартість виготовлення картки. При цьому вартість проїзду в комунальному транспорті лишається незмінною. Про це повідомили в комунальному підприємстві «Головний інформаційно-обчислювальний центр» Києва.

«За останні два роки суттєво змінилися ціни на собівартість самої пластикової карти з чипом», – розповіли в КП «ГІОЦ».

Спеціалісти підприємства також наголосили, що з 2019 року вартість транспортної картки залишалась незмінною – 50 грн. За цей час було суттєво розширено перелік транспортних продуктів і тарифів на всі види міського транспорту для зручності пасажирів, залежно від їхніх потреб. Йдеться про погодинні проїзні, проїзні з обмеженням та без обмеження кількості поїздок, зокрема для пасажирів пільгових категорій – студентів та учнів.

Нагадаємо, що в застосунку Київ Цифровий можна придбати цифрову транспортну карту, не втрачаючи знижок або зручних тарифів проїзного.

Із тарифами на міський транспорт можна ознайомитись на сайтах КП «Київський метрополітен» і КП «Київпастранс», а також дізнатись про умови пільгового проїзду наземним громадським транспортом і метро.

Вартість проїзду в міському пасажирському транспорті становить:

  • в автобусі, трамваї, тролейбусі, метрополітені, фунікулері – 8 грн за одну поїздку;
  • у міській електричці – 15 грн за одну поїздку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]