Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ збільшив разову матеріальну допомогу родинам загиблих воїнів АТО та Героїв Небесної Сотні до 25 тисяч гривень

28 жовтня 2016 року, 10:05

Депутати Київради внесли зміни до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки для вирішення невідкладних питань фінансової підтримки деяких категорій столичних мешканців.

Зокрема, на цей рік збільшено розмір разової матеріальної допомоги членам сімей загиблих киян-учасників АТО та Героїв Небесної Сотні з 2,5 тис. грн до 25 тисяч. Також максимально враховано потреби киян, які наразі захищають незалежність і територіальну цілісність України.

«Ми збільшуємо суму одноразової щорічної допомоги до 25 тисяч гривень. На це додатково виділяються 13,2 мільйони гривень. Допомогу спрямуємо 590 киянам, у тому числі 550 членам сімей загиблих киян-учасників АТО і 40 – членам родин Героїв Небесної Сотні», – сказав директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

Він також розповів, що за інформацією районних управлінь праці та соціального захисту населення і територіальних центрів Києва потреба у засобах реабілітації чи у речах особистої гігієни є значно більшою, ніж передбачалось на цей рік. Тому на засоби пересування, реабілітації і складне протезування додатково виділили 12,6 млн грн.

Крім того, за словами Юрія Крикунова, у Солом’янському та Голосіївському районах виникла потреба в додаткових коштах на забезпечення безкоштовним харчуванням і продуктовими наборами малозабезпечених одиноких громадян та інших верств населення. На це в міському бюджеті додатково передбачили 549,5 тис. грн. Також 190 тис. грн. на одноразову адресну матеріальну допомогу виділено малозабезпеченим киянам, котрі опинилися в складних життєвих обставинах.

Як відомо, програма «Турбота. Назустріч киянам» створена для додаткового захисту окремих малозахищених верств населення. Її загальний обсяг фінансування на 2016-2018 роки складає 2,93 млрд грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]