Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада має намір звернутися до парламенту щодо впорядкування діяльності хостелів

07 червня 2017 року

Київрада має намір звернутися до парламенту щодо впорядкування діяльності хостелів

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підтриємництва та регуляторної політики депутати погодили проект рішення, який передбачає звернення до Верховної Ради України щодо впорядкування організації та діяльності хостелів.

“Останнім часом почастішали випадки використання житлових приміщень в якості об'єктів тимчасового розміщення, так званих хостелів, міні-готелів, приватних гуртожитків, що, безумовно, призводить до порушення прав інших мешканців будинків, що проживають у суміжних з хостелами приміщеннях. Не меншу шкоду завдають економіці хостели, які не працюють на законних підставах як суб'єкти підприємницької діяльності. Адже вони не сплачують відповідні податки та збори, і при цьому отримуюють незаконну конкурентну перевагу над сумлінними учасниками ринку”, - наголошує автор відповідного проекту рішення Олександр Пабат.

Як зазначається у проекті тексту звернення до парламенту, хостели часто використовують комунальні послуги часто без відповідних лічильників (вода, газ, ліфти) і це викликає диспропорції в справедливому розподілі вартості зазначених послуг. Також власники хостелів іноді нехтують правилами пожежної безпеки, що ускладнює швидку евакуацію мешканців та інших осіб, що знаходяться у відповідному будинку.

“Враховуючи це, Київрада повинна звернутися до Верховної Ради з проханням, по-перше, визначити правовий статус хостелів і подібних об'єктів надання послуг тимчасового проживання. По-друге, розробити чіткий порядок реєстрації, розміщення та функціонування хостелів на території населених пунктів України, і таким чином унеможливити або жорстко регламентувати розміщення хостелів в житлових будинках. І по-третє, запровадити механізм контролю за діяльністю хостелів і розробити дієву систему штрафів та інших санкцій за порушення попередньо зазначеного порядку” - зазначив Олександр Пабат.

Відповідний проект рішення сьогодні також підтримала постійна комісія Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики. Його має також розглянути постійна комісія з питань ЖКГ та ПЕК. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]