Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада працює над впровадженням проекту Ради Європи, який залучатиме громадськість до управління містом

15 вересня 2017 року

Київрада працює над впровадженням проекту Ради Європи, який залучатиме громадськість до управління містом

Київська міська рада та Офіс Ради Європи в Україні працюють над впровадження проекту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень». Напередодні відбулась робоча нарада з питань доопрацювання та формулювання рекомендацій до відповідної Концепції. Зазначений проект спрямований на розширення можливостей та посилення участі громадськості у процесі прийняття рішень. Зокрема, запровадження сталої платформи для інклюзивного діалогу між організаціями громадянського суспільства та київською міською владою.

“Метою Проекту є розширення можливостей та посилення участі громадськості у процесі прийняття рішень на національному та місцевому рівнях. Під час зустрічі досягнуто домовленостей про зосередження уваги на посиленні інструментів участі громадян на місцевому рівні, розширення комунікації та співпраці між Київською міською владою і громадськістю. Також ми напрацювали висновки і рекомендації для продовження наступного проекту в рамках Плану дій Ради Європи на 2018-2021 роки”, - зазначила керівник Управління з питань децентралізації, розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків Київради Марина Чернишова.

Також експерти Ради Європи та представники київської міської влади обговорили проблемні питання, які виникають під час забезпечення участі членів територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення. Йдеться про ефективність застосування інструментів партисипативної демократії на місцевому рівні та пріоритетні сфери формування і реалізації політики в місті Києві.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]