Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада вивчить можливість щодо долучення в якості третьої сторони до судового процесу по райрадам — В. Прокопів

08 лютого 2016 року

Київрада вивчить можливість щодо долучення в якості третьої сторони до судового процесу по райрадам — В. Прокопів

До Київського міського голови Віталія Кличка звернулась громадська організація “Сила людей”, з проханням вжити невідкладних заходів щодо недопущення блокування виборчого процесу до районних у місті Києві рад, запланованих на 27 березня 2016 року. Нагадаємо, у провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва знаходиться справа за позовом Громадської організації "громадський контроль "НАЖДАК", народного депутата України Рибчинського Є.Ю., народного депутата України Рудика С.Я. до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови № 621 від 25.12.2015. Зазначена постанова Центральною виборчою комісією прийнята на підставі та на виконання рішення Київської міської ради від 23.07.2015 №787/1651 "Про управління районами міста Києва", яким на 27.03.2016 призначено вибори депутатів районних у місті Києві рад.

Заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Прокопів дав доручення управлінню правового забезпечення діяльності Київської міської ради вивчити зазначене питання та розглянути можливість щодо залучення Київської міської ради у якості третьої особи.

“Київська міська Рада не є стороною по даній справі. Громадська організація "громадський контроль "НАЖДАК" позивається до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови ЦВК № 621 від 25.12.2015.

Насправді, суд має право долучити Київську міську раду третьою стороною до судового процесу у разі необхідності. Утім, до Київської міської ради жодних документів не надходило. На прохання громадської організації, адресованого Київському міському голові, про вжиття невідкладних заходів щодо недопущення блокування виборчого процесу до райрад, мною вже надано доручення - вивчити можливість долучення КМР до судового процесу.

Разом з тим, хочу запевнити, що виборам до районних у місті Києві рад - бути, справа лише у часі. Я є прихильником процесів децентралізації влади, зокрема у столиці. А вибори до райрад є частиною цієї реформи, тому я буду робити все можливе, аби вибори відбулися. Якщо через судовий процес вони будуть відтерміновані, цей час ми використаємо для розробки дійсно дієвої моделі місцевого самоврядування, яка буде найбільш вдалою для столиці” - зазначив Прокопів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]