Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила ДПТ на 90,3 га в Голосіївському районі

06 квітня 2017 року

Київрада затвердила ДПТ на 90,3 га в Голосіївському районі

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили детальний план території в межах вулиці Саперно-Слобідської, проспекту Науки в Голосіївському районі.

Територія відповідного ДПТ охоплює площу 90,3 га. Проектом передбачається формування повноцінного високоякісного життєвого середовища, яке буде відповідати сучасним тенденціям вітчизняного і світового містобудування, і мати високу комерційну привабливість.

Відповідно до ДПТ, заплановано будівництво нового дитячого дошкільного закладу (на 112 місць) та реконструкція з добудовою корпусу школи-гімназії № 59 (на 840 місць). Передбачено створення в перших поверхах житлових будинків зони повсякденного обслуговування, що включає аптеки, бібліотеки, кафе, підприємств зв’язку, побутового обслуговування (пункти прийому пралень, хімчисток та ін), офісних приміщень, торгівельних закладів, кабінетів сімейного лікаря.

Детальним планом території також передбачено місця постійного зберігання автомобілів в багатоповерхових гаражах та підземних паркінгах. Заплановано будівництво скверу вздовж вул.Столєтова, паркової зони в районі вул. Писаржевського.

Депутати, за рекомендаціями профільної комісії, функціональне призначення території, обмеженої вулицею Саперно-Слобідською, провулками Феодосійським та Серпуховським змінили з території житлової багатоповерхової забудови на територію громадського призначення, передбачивши замість розміщення висоток — заклад торгівлі середньої поверховості.

Рішення підтримали 66 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]