Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила цільову програму «Київ інформаційний» на 2016-2018 роки

15 квітня 2016 року

Київрада затвердила цільову програму «Київ інформаційний» на 2016-2018 роки

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили міську цільову програму «Київ інформаційний» на 2016-2018 роки.

На виконання Програми передбачено 170,3 млн грн (132,7 млн грн – видатки із міського бюджету, решта 37,6 млн грн – інші джерела фінансування, в тому числі власні надходження комунальних ЗМІ).

Основні завдання програми – сприяння діяльності телебачення та радіомовлення, друкованих ЗМІ, заснованих Київською міською радою, забезпечення їхньої фінансової підтримки, зміцнення матеріально-технічного стану комунальних ЗМІ, підвищення професійної підготовки фахівців інформаційних підрозділів, забезпечення контент-адміністрування Єдиного веб-порталу територіальної громади Києва.

Згідно проекту Програми, на взаємодію з електронними ЗМІ різних форм власності щодо висвітлення діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування (відповідно до Закону України “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації) передбачено 134,7 млн грн.

На взаємодію з друкованими ЗМІ різних форм власності щодо висвітлення діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування (відповідно до Закону України “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації) заплановано 26,9 млн грн.

На видання та друк книжкової, поліграфічної та іншої продукції в Програмі закладено 2,6 млн грн та ще 0,6 млн грн на видання, пов'язані з друкуванням поетичної та прозової збірки авторів профільних творчих спілок та громадських організацій столиці.

Окрім того, комплексна програма передбачає видатки на фінансування моніторингу ЗМІ, інтернет-ресурсів та соціальних мереж, а також співпрацю з інформаційними агенціями та інститутами громадянського суспільства в розмірі 1,3 млн грн. На забезпечення розвитку цифрових технологій передбачено 4,2 млн грн.

Мета програми – забезпечення системного інформування населення про актуальні питання соціального, економічного та культурного розвитку Києва, плани, програми, рішення та ініціативи міської влади, розвиток інформаційно-комунікаційної взаємодії з інститутами громадянського суспільства через комунальні ЗМІ. Наразі до них належать: телеканал «Київ», радіостанція «Голос Києва», газета «Вечірній Київ».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]