Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комісія з освіти напрацює проект рішення про розірвання договору оренди землі під СДЮШОР “Оболонь”

06 квітня 2016 року

Комісія з освіти напрацює проект рішення про розірвання договору оренди землі під СДЮШОР “Оболонь”

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту депутати розглянули ситуацію, яка виникла навколо території яхт-клубу спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву “Оболонь” 21 березня 2016 року. Тоді територія яхт-клубу піддалася спробі фізичного захоплення невідомими особами, що перешкоджали доступу на територію школи працівникам установи, вихованцям і спортсменам, які займаються в клубі.

Яхт-клуб “Оболонь” був створений 1985 році, в тому ж році спортивний комітет створив на базі яхт-клубу спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву з вітрильного спорту. Представники школи відзначають, що спроби захоплення тренувальної бази відбуваються тричі за останні десять років, адже школа знаходиться на Оболонській набережній. Наразі СДЮШОР розташована на землі, що належить, згідно договору оренди, Київській міській раді профспілок, але відбувається перереєстрація школи в комунальне підприємство.

«Ми маємо ряд фактів, які свідчать про безгосподарську діяльність орендаря території, ми вирішили ініціювати розірвання існуючого договору оренди. Адже територія яхт-клубу перебуває у власності київської громади, дитячо-юнацька школа фінансується з міського бюджету, а отже має працювати ефективно та лише на користь громади Києва», — говорить голова профільної комісії Ганна Старостенко.

Розглянувши дане питання, депутати постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту прийняли рішення доручити профільному Департаменту розробити два проекти рішення. Перший стосуватиметься розірвання договору оренди земельної ділянки з Київською міською радою профспілок, ще один проект рішення має передбачати передачу в оренду відповідної землі СДЮШОР “Оболонь”

Довідково: СДЮШОР "Оболонь" є одним з небагатьох спеціалізованих навчальних закладів з вітрильного спорту не тільки в Києві, а й в Україні. Школа працює з молоддю більше тридцяти років. За цей час було виховано багато яхтсменів, серед яких чемпіони та призери чемпіонатів світу та Європи, Олімпійських ігор, Кубків світу, чемпіонатів і Кубків України, і інших міжнародних і національних змагань. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]