Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ми повинні зробити все, щоб Бюджет участі запрацював на повну – Геннадій Пліс

21 червня 2017 року, 12:49

 

Реалізація 4-х проектів із 62-х, які перемогли у попередньому Громадському бюджеті, не розпочата або чекає рішення. Про це йшлося під час публічного звіту розпорядників бюджетних коштів про реалізацію громадських проектів за участю першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса.

Він зауважив, що проекти, виконання яких ускладнене, мають бути переглянуті, а рішення – знайдене, як це відбулося з двома іншими проектами – освітлення в парку «Перемога» та ремонт футбольного поля НТУУ «КПІ». 

«Безумовно, є частина проектів, які складні для виконання. Але мені приємно, що хвилюються і шукають рішення не лише автори проектів, але й виконавці. Це свідчить про бажання знайти спільну мову, разом зробити те важливе для міста, що працюватиме не один день, а роками», – вважає Геннадій Пліс.

Він упевнений, що завдяки регулярним зустрічам і звітам проекти-переможці будуть реалізовані.

«Виділені кошти мають бути освоєні. Ми всі разом просто зобов’язані зробити так, щоб Громадський бюджет запрацював, щоб він розвивався, адже це підсилить взаємодію влади з містянами, поглибить взаєморозуміння та, врешті-решт, працюватиме на благо всіх», – підсумував перший заступник голови КМДА.

 

Довідково.

Громадський бюджет (Бюджет участі) є формою прямої демократії – усі охочі можуть запропонувати цікаві та корисні для загалу проекти, об’єднувати навколо них прихильників. Мешканці районів (без сторонньої участі) через власне волевиявлення обирають найдостойніші, на їхню думку, проекти до фінансування. Відбір виконавців проектів здійснюється за тендером (через Prozorro). Сайт для голосування розроблявся за підтримки USAID.

Переможцями у 2017 році стали 62 проекти, на реалізацію яких планується спрямувати 50 млн грн. Серед переможців найбільше проектів, пов’язаних із освітою, спортом, комунальним господарством та навколишнім середовищем. Історія долучення громадськості до розвитку механізму Громадського бюджету в Києві – http://www.kyivsmartcity.com/projects/public-budget/.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]