Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Мінфін Нідерландів вважає вдалою аудиторську діяльність, організовану міською владою Києва

12 жовтня 2016 року, 17:15

Влада міста вдало організовує і проводить аудити відповідності та ефективності структурних підрозділів. Таку думку під час презентації результатів пілотного проекту з аудиту ефективності процесу оформлення та видачі дозволів на розміщення рекламних засобів, договірної роботи, процесу контролю за розміщенням зовнішньої реклами висловив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. За його словами, таке поєднання дозволяє максимально охопити та проаналізувати діяльність структур, де проводиться перевірка, і отримати результати, які об’єктивно відображають реальний стан справ.

«Ми практично стовідсотково забезпечили прозорість своєї діяльності – через спілкування з громадськістю, відкритий бюджет, електронні закупівлі. Аудит – це важлива частина контролю, яка повинна проводитися для забезпечення прозорості – передусім, для себе. Ми хочемо стати першою владою, яка не говорить, а демонструє, що таке відкритість. Крім того, ми – єдина в Україні міська влада, яка досягла високих показників у співпраці з правоохоронцями. Так, зараз близько сотні матеріалів аудитів щодо порушників знаходиться у правоохоронних органах», – наголосив Геннадій Пліс.

Представники Центрального підрозділу аудиту Міністерства фінансів Королівства Нідерландів та Державної аудиторської служби, за підтримки яких здійснювався аудит, також вважають забезпечення прозорості діяльності влади та аудит її структурних підрозділів важливими для міста. Так, внутрішній аудитор Центрального підрозділу аудиту Міністерства фінансів Королівства Нідерландів Манфред ван Кестерен зазначив, що європейські колеги задоволені ставленням влади Києва до контролю.

«Це дійсно свідчить про зрушення, які вже бачимо у Києві, у окремих галузях його життєдіяльності, та я сподіваюсь, бачитимемо у майбутньому», – наголосив Манфред ван Кестерен. Він вважає, що «методологія, напрацьована під час пілотного проекту, буде використовуватися й надалі, а кількість аудитів ефективності зростатиме порівняно з аудитами відповідності».

Рекомендації, напрацьовані під час цих аудитів, переконаний представник Міністерства фінансів Королівства Нідерландів, будуть корисними для розвитку й підвищення ефективності міського господарства.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]