Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто отримало додаткові 5 млрд гривень доходів від ПДФО, тому що більша кількість зарплат «вийшла з тіні» – Геннадій Пліс

19 грудня 2016 року, 15:03

Місто отримало додаткові 5 млрд гривень доходів від ПДФО, тому що більша кількість зарплат «вийшла з тіні». Про це в інтерв’ю «Українським новинам» заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Він нагадав, що наразі Київ посідає перше за рівнем зарплат місце в Україні.

«Висока зарплата – той випадок, коли вигідно і працівникові, і місту, оскільки ми отримуємо більше податків. Активно велася робота із землею, з її інвентаризацією, з тим, щоб всі, хто користуються землею, оформляли її і платили податки. Окрім того, індексація вартості землі вплинула на збільшення доходу від земельного податку», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Геннадій Пліс зауважив, що мер столиці неодноразово зустрічався з цього приводу і з Президентом України.

«Крім того, кілька разів ми разом із Віталієм Володимировичем зустрічалися з прем’єр-міністром щодо можливості збільшення розміру ПДФО, який залишається в місті на рівні від 40 до 60%. Наш тиск був настільки сильним, що Кабінет Міністрів навіть публічно відповів на наші вимоги. За версією Кабміну, збільшення доходу від податку до міського бюджету призведе до зменшення доходу менш розвинених міст. Уявіть, що є єдиний фонд, куди надходять всі доходи від податку на доходи фізичних осіб. Усі міста забирають із нього 60%, у той час як ми забираємо 40%. Тепер, якщо ми почнемо забирати 50%, то у фонді залишиться менше коштів», – зауважив перший заступник голови.

Це зменшує суми розподілу, субвенцій для інших міст.

«На думку КМУ, в Києві ситуація не настільки критична, щоб знімати кошти з менш розвинених міст. Якщо говорити коротко, то їхня позиція така: ситуація в Києві не більш напружена, ніж у інших містах. Оскільки Кабінет Міністрів відповідає за загальнодержавний баланс бюджету у всіх містах, то для них це рішення аргументовано. Однак, якщо бути чесним, Кабінет Міністрів іде нам назустріч, зокрема, зарахувавши нам погашення боргу перед банком «Хрещатик» як погашення боргу перед державою», – підкреслив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]