Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Кільцевій дорозі відкриють автостанцію «Теремки»

14 липня 2016 року, 14:44

Незабаром на Кільцевій дорозі, 1-Л запрацює автостанція «Теремки». Рішення про її відкриття ухвалили сьогодні депутати Київради.

За інформацією Департаменту транспортної інфраструктури, впровадження нової автостанції – це практичний крок у реалізації Генерального плану Києва до 2020 року, який передбачає будівництво автовокзалів у периферійній зоні міста, надання на якісному рівні послуг з перевезень пасажирів, створення європейської транспортної інфраструктури тощо. Нова автостанція надасть можливість розвантажити дороги та зупинки для міського громадського транспорту, попередити уникнення заторів та аварійних ситуацій в центрі, а також зменшити частку незаконних перевезень та екологічне забруднення  міста.

Як повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель, автостанція перебуватиме у приватній власності, що дозволить зекономити кошти на облаштуванні та утриманні автовокзалу й оплаті роботи працівників.

«Натомість ми отримаємо 57 млн грн пайової участі. Також щорічно до міського бюджету надходитиме близько 200 тис. грн у вигляді податків на цю землю та податків на підприємницьку діяльність», – наголосив Сергій Майзель.

На автостанції мають запрацювати 20 платформ для прибуття та відправлення. Їхня пропускна спроможність становитиме 8500 пасажирів або 213 рейсів на добу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]