Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На станції метро «Театральна» відкрилась виставка, присвячена Збройним Силам України

04 грудня 2023 року, 14:31

Напередодні відзначення Дня Збройних Сил України у вестибюлі станції метро «Театральна» запрацювала виставка «Сучасне військо крізь призму минулого», присвячена ЗСУ. Про це інформує КП «Київський метрополітен».

Основна мета проєкту – розповісти про історію українського війська від доби козацтва до сьогодення, а також про традиції, які збереглися й донині у Збройних Силах України.

Як наголошує організатор виставки – Центр досліджень воєнної історії Збройних Сил України – важливо підтримувати історичну пам’ять щодо українських мілітарних формувань та єдності українців різних поколінь у захисті своєї державності на різних етапах боротьби за незалежність і свободу країни.

Проєкт «Сучасне військо крізь призму минулого» ілюструє внесок українського козацтва, Українських Січових стрільців, військових формувань доби Української революції 1917-1921 рр., Карпатської Січі та Української Повстанської армії в боротьбі за здобуття Україною незалежності. Окрім того, висвітлено етапи становлення сучасних Збройних Сил України, їхню миротворчу діяльність, участь військовослужбовців в АТО/ООС та мужньому відбитті широкомасштабного вторгнення росії.

Ознайомитися з історичною хронологіє становлення українського війська можна до 22 грудня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]