Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Петиція щодо заборони вирубки лісів, парків та знищення скверів прийнята до розгляду

22 квітня 2016 року

Петиція щодо заборони вирубки лісів, парків та знищення скверів прийнята до розгляду

Електронна петиція “Назавжди заборонити законом: вирубку лісів, парків, знищення скверів та унеможливити зменшення зелених зон в м. Києві” набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради від 17.03.2016 №233/233 “Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 8.10.2015 № 103/2006 “Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій”, кількість голосів та прийнята до розгляду.

Відтак, вказана петиція набрала 10380 голосів, при мінімально необхідних 10000.

Київський міський голова Віталій Кличко вже доручив постійній комісії Київради з питань екологічної політики розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор петиції Галина Баранова зазначає: “Щорічно в нашому місті кількість зелених насаджень зменшується порядку 8%!”. Автор ініціативи пропонує на законодавчому рівні “назавжди заборонити переведення зелених зон, скверів, лісів, парків лісопарків та інших зелених зон нашого міста з лісового фонду до загального”.

Із повним текстом петиції можна ознайомитись за посиланням:

https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=2079

Зауважимо, що відповідна петиція розглядатиметься за удосконаленим Положенням, зміни до якого були прийняті Київською міською радою 17 березня 2016 року.

Згідно нової редакції Положення, розгляд петиції здійснюється не пізніше десяти робочих днів з того моменту, як інформацію про це було оприлюднено. Відповідний структурний підрозділ Київської міської державної адміністрації (КМДА) протягом трьох робочих днів з дня надходження доручення міського голови щодо розгляду петиції надає апарату КМДА та постійній комісії КМР опрацювання електронної петиції. Комісія, в свою чергу, розглядає петицію за участю автора та надає свої пропозиції стосовно підтримки або непідтримки петиції. Постійна комісія протягом двох робочих днів з моменту розгляду петиції на засіданні надає секретаріату КМР витяг з протоколу засідання, який, у свою чергу розміщує інформацію на офіційному сайті не пізніше наступного робочого дня. Раз на місяць заступник міського голови - секретар Київради проводить нараду щодо стану розгляду електронних петицій. На нараду запрошують керівників робочих груп, авторів петицій, представників громадськості, журналістів.

Нагадаємо, сьогодні відбулася прес-конференція Петиції у Києві - дієвий інструмент чи профанація

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]