Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Петиція щодо заміни маршрутних таксі на автобуси та електротранспорт прийнята до розгляду

12 березня 2016 року

Петиція щодо заміни маршрутних таксі на автобуси та електротранспорт прийнята до розгляду

Електронна петиція щодо заміни маршрутних таксі на автобуси та електротранспорт із введенням єдиного проїзного квитка в Києві набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради №103/2006 від 8.10.2015 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій», кількість голосів та прийнята до розгляду.

Відтак, вказана петиція набрала 10233 голосів, при мінімально необхідних 10000.

Київський міський голова Віталій Кличко вже доручив Постійній комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Авторка петиції Валентина Качуріна зазначає, що контроль за перевізниками, станом транспортних засобів, обігом коштів та якістю обслуговування у столичних маршрутних таксі належним чином не здійснюється, тому необхідно відмовитися від них і перейти на більш комфортні маршрутні автобуси та електротранспорт. Авторка звернення також пропонує введення “єдиного квитка” з магнітною стрічкою. Дана ініціатива дасть можливість “повністю відмовитись від кондукторів, збільшивши при цьому штат контролерів; навести порядок на дорогах міста (розвантажити вулиці в центрі міста), що неодмінно позитивно вплине на статистику ДТП і відповідно на статистику смертності на дорогах міста; зменшити кількість шкідливих викидів у повітря за рахунок зменшення кількості транспортних засобів та наданню переваги електротранспорту”, — переконана Валентина Качуріна.

Із повним текстом петиції можна ознайомитись за посиланням: https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=1778

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]