Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проект рішення про розширення повноважень райрад винесуть на наступну сесію Київради

24 лютого 2016 року

Проект рішення про розширення повноважень райрад винесуть на наступну сесію Київради

Вчора, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків депутати розглянули правовий висновок до проекту рішення "Про внесення змін у додаток до рішення Київської міської ради від 13 липня 2015 року № 787/1651 "Про управління районами міста Києва".

Зазначимо, що депутатські фракції, представлені у Київраді, мали змогу внести свої пропозиції до редакції проекту рішення Сергія Гусовського щодо розширення повноважень районних у місті Києві рад.

Зокрема, депутатська фракція “Всеукраїнське об'єднання “Батьківщина” запропонувала розширити повноваження райрад у частині містобудування та архітектури.

Зокрема:
- розширити надання пропозицій до Генерального плану міста;
- надання пропозиції до детальних планів територій, проектів розподілу територій, організація та проведення громадських обговорень містобудівної документації;
- погодження Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності у Києві;
- здійснення контролю за будівництвом відповідно до проектно-будівельної документації.

Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України запропонував додати до повноваження райрад наступні положення у сфері житлового господарства:
- здійснення контролю за використанням і схоронністю житлового фонду;
- здійснення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, а також контроль за станом обліку на підприємствах, установах, організаціях;
- прийняття рішень про включення жилих приміщень до числа службових;
- ведення соціального квартирного обліку та надання громадянам житлової площі із житлового фонду соціального призначення;
- вирішення питань стосовно молодіжних програм, спортивних споруд загального користування, підтримки програм туризму та фізичної культури, дитячих та підліткових клубів за місцем проживання.

Координаційний комітет громадських рад у свою чергу запропонував включити пункти до проекту рішення про планування та ефективне використання бюджетних коштів, спрямованих на забезпечення задоволення потреб мешканців району розвитку охорони здоров'я; прийняття рішень по розробці та затвердженню районних програм щодо профілактики та запобіганню захворювання населення на туберкульоз, венеричні захворювання, ВІЛ/СНІД, онкологічні захворювання тощо.

А також вирішення питання щодо розміщення МАФів на території району; видача дозвільних документів на проведення аварійних робіт, пов'язаних з порушенням благоустрою; вирішення питання щодо розміщення та демонтажу металевих конструкцій гаражів на території району.

Окрім того пропонується заслуховувати інформацію від органів Національної поліції про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території столиці (окремих районів).

Щодо останнього пункту, Управління правового забезпечення діяльності Київради надало юридичний висновок, де вказується, що відповідні повноваження (а саме звітування посадових осіб Національної поліції) є виключною компетенцією Київської міської ради. Профільна комісія розглянувши відповідні зауваження, вирішила їх відхилити і направити напрацьований проект рішення на пленарне засідання Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]