Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Рада директорів підприємств має стати стримуючим механізмом проведення закупівель із обмеженням місцевого виробника – Геннадій Пліс

31 січня 2017 року, 11:24

Закупівля товарів у місцевого виробника, з одного боку, сприятиме збільшенню надходжень до міського бюджету у вигляді податків із доходів фізичних осіб, а з іншого – дозволить зекономити бюджетні кошти на закупівлю, ремонт і обслуговування продукції, необхідної для міського господарства. На цьому під час наради з організації тендерів наголосив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Існують випадки, коли тендерна документація для проведення процедури закупівлі виписується під конкретного виробника. Це унеможливлює участь столичних виробників у торгах», – зауважив Геннадій Пліс.

Рада директорів підприємств, наголошує він, буде стримуючим механізмом проведення таких закупівель. Кожен із членів Ради, в разі отримання інформації щодо лобіювання інтересів конкретних виробників, має можливість ініціювати проведення засідання Ради, де можна буде проаналізувати тендерну документацію на предмет відповідного «протекціонізму», підкреслив перший заступник голови.

Така послідовна робота, переконаний він, змусить тендерні комітети структурних підрозділів об’єктивно формувати вимоги для закупівлі потрібної міському господарству продукції.

«А це, в свою чергу, змусить місцевих виробників підвищувати якість продукції, дозволить створити сотні робочих місць, забезпечивши працюючих гідною заробітною платою», – підкреслив Геннадій Пліс.

Нагадаємо, минулого року в інформаційній системі «Промисловість і наука» 388 підприємств, установ і організацій із кола розпорядників коштів бюджету Києва всіх рівнів, а також комунальних підприємств заявили про потребу в закупівлі 10 525 видів товарної продукції. Але, незважаючи на те, що промислові підприємства здатні в цілому забезпечувати потреби міста у промисловій продукції, частка товарів, яка закуповується безпосередньо у столичного виробника, залишається незначною.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]