Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичному проспекту Перемоги хочуть повернути історичну назву

27 червня 2017 року

Столичному проспекту Перемоги хочуть повернути історичну назву

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків депутати погодили проект рішення щодо перейменування проспекту в Шевченківському, Святошинському та Солом'янському районах.

Відповідно до проекту рішення, проспекту Перемоги пропонується повернути історичну назву — Брест-Литовський.

Громадські обговорення даного перейменування проходили на сайті виконавчого органу Київради (КМДА) у період з 16 листопада 2016 року до 16 січня 2017 року. Участь у голосуванні взяли 1172 особи. З них 810 громадян, а це 69% підтримали перейменування проспекту Перемоги, решта — висловилися проти.

Проспект Перемоги відомий з першої половини XIX століття як Житомирське і Києво-Брестське шосе. З кінця XIX століття, від початку його забудови, називався Брест-Литовське шосе, з 1964 року - Брест-Литовський проспект. Сучасна назва - з 1985 року.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]