Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столиця планує залучити міжнародних донорів, щоб провести модернізацію будинку в Солом’янському районі, в який влучив уламок російської ракети (+фото)

26 лютого 2024 року, 16:41

Ушкоджений російською ракетою будинок на вул. Мокра, 7 (Солом’янський район) буде відновлено коштом міського бюджету. Однак столиця прагне залучити у міжнародних партнерів додатково близько 20 млн грн, щоб провести термомодернізацію. Про це розповів заступник голови КМДА Вячеслав Непоп під час зустрічі із прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим та парламентською делегацією Данії.

«Наразі завершується інструментальне обстеження будинку. У міста є кошти на відновлення – знадобиться близько 45 млн грн. Однак ми шукаємо партнерів, які допоможуть зробити термомодернізацію. Щоб мешканці отримали ліпші умови, аніж були до пошкодження. Для утеплення знадобиться додатково близько 20 млн грн. Плануємо завершити роботи з відновлення до кінця літа», – наголосив Вячеслав Непоп.

За його словами, найбільше вибухом пошкодило три під’їзди – там вигоріли квартири, шахти ліфтів та були пошкоджені конструктивні елементи. Цю частину будинку відновлять фахівці КП «Житлоінвестбуд-УКБ».

Там, де квартири зазнали незначних пошкоджень, власники можуть отримати компенсацію від держави в розмірі до 350 тис. грн. Для цього необхідно залишити заявку в застосунку Дія. Алгоритм дій – за посиланням.

Зустріч із міжнародними делегаціями біля будинку, що був ушкоджений російською ракетою на вул. Мокра, 7 (фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]