Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді напрацьовують цільову програму цивільного захисту столиці

12 жовтня 2016 року

У Київраді напрацьовують цільову програму цивільного захисту столиці

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили Міську цільову програму розвитку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Києва на 2017 — 2019 роки.

Програма передбачає вирішення комплексу завдань щодо попередження виникнення та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного й природного характеру.

Основні напрямки цільової програми:
- створення та підтримання у постійній готовності територіальної системи централізованого оповіщення про НС;
- забезпечення матеріально-технічного переоснащення органів управління та комунальних служб;
- будівництво нового пожежного депо, оновлення спеціальної пожежної техніки та обладнання у підрозділах пожежної охорони;
- проведення ремонту та утримання в належному стані захисних споруд цивільного захисту Києва;
- удосконалення системи підготовки фахівців з питань цивільного захисту, навчання населення діям в умовах надзвичайних ситуацій та в особливий період.

На всі ці заходи протягом трьох років планується виділити 388,2 млн грн, де більша частина — 358,5 млн грн залучатиметься із міського бюджету, решта — 29,7 млн грн — кошти підприємств.

Відповідно до пояснювальної записки, на території столиці розташовано 625 потенційно-небезпечних об'єктів. Старіння основних виробничих фондів, перевантаження промисловості небезпечними виробництвами, порушення заходів безпеки на об'єктах господарювання, може привести до виникнення аварій техногенного характеру.

Одним із найбільш суспільно небезпечних факторів є пожежі. За інформацією Головного управління ДСНС України в м. Києві, за останні три роки в столиці було зареєстровано 14278 пожеж. Велика кількість пожеж свідчить про необхідність посилення протипожежного захисту об'єктів міста. Наразі на балансі Київського гарнізону знаходиться 245 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, 76% якої відпрацювали понад 10 років і потребують значних затрат на їх обслуговування та ремонт. Загалом, матеріально-технічне оснащення органів управління та сил цивільного захисту не відповідає сучасним вимогам, зношеність техніки та оснащення становить понад 80%. Міська цільова програма покликана якісно покращити цю ситуацію.
Відповідну програму має також розглянути постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]