Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді планують внести зміни до бюджету, щоб передбачити фінансування на встановлення пандусів у під’їздах житлових будинків

21 березня 2024 року, 16:33

У Київській міській раді розглядають можливість внесення змін до міського бюджету, щоб передбачити фінансування встановлення пандусів у під’їздах житлових будинків. Про це повідомила Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська.

За її словами, з метою створення безбар’єрного доступу до житлових будинків, наприкінці 2023 року Київрада внесла зміни до Комплексної цільової програми підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури Києва та доповнила програму новим заходом – облаштуванням житлових будинків пандусами для маломобільних груп населення за рахунок коштів бюджету столиці. Виконавцями заходу визначені районні державні адміністрації.

«На жаль, за результатами моніторингу, який ми провели з колегами, було виявлено, що станом на 8 березня 2024 року Печерською, Подільською, Деснянською, Солом’янською та Шевченківською районними в місті Києві державними адміністраціями видатки на виконання робіт із капітального ремонту у сфері житлово-комунального господарства за напрямом «безбар’єрне середовище» у 2024 році взагалі не були передбачені. Це катастрофа, адже кількість людей з інвалідністю в результаті воєнних дій постійно збільшується. Київрада має внести зміни до бюджету, щоб передбачити фінансування на встановлення пандусів у під’їздах житлових будинків. Це вкрай необхідно для забезпечення доступності та створення інклюзивного простору», – наголосила Леся Петрівська.

Депутатка Київської міської ради Олеся Зубрицька розповіла, що на засіданні постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу заслухали всіх голів райадміністрацій про те, як вони неналежним чином виконують рішення Київради щодо облаштування пандусів у житлових будинках.

«Наразі райадміністрації отримали доручення опрацювати всі звернення щодо встановлення пандусів і подати бюджетні запити на 20 млн грн кожен на роботи зі встановлення пандусів у житлових будинках, зокрема в будинках ОСББ та ЖБК. Триматимемо це питання на постійному контролі. Міська влада має забезпечувати доступність міста для всіх його мешканців. Сподіваюсь, що вже у квітні Київрада проголосує відповідні зміни до бюджету столиці», – додала Олеся Зубрицька.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]