Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді пропонують запровадити годину запитань до мера та його заступників

04 липня 2017 року

У Київраді пропонують запровадити годину запитань до мера та його заступників

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики депутати підтримали з рекомендаціями проект рішення щодо запровадження години запитань до Київського міського голови.

Згідно з документом, пропонується відводити час для запитань до Київського міського голови, першого заступника та заступників голови КМДА на першому пленарному засіданні Київради кожного календарного кварталу.

Передбачається, що під час проведення години запитань, посадовці мають особисто відповідати на питання депутатів стосовно роботи виконавчого органу Київради та своєї діяльності на займаних посадах.

“Депутати можуть заздалегідь письмово направляти свої запитання не пізніше ніж за тиждень до дня проведення відповідної години запитань. Також кожна депутатська фракція має гарантоване право на два усних запитання до Київського міського голови. Годину запитань пропонується проводити після затвердження порядку денного пленарного засідання та розгляду депутатських запитів. При цьому час для одного запитання обмежений двома хвилинами”, - пояснив автор відповідного проекту рішення, голова регламентної комісії Київради Олег Макаров.

Відповідні норми пропонується закріпити у статті 34 Регламенту Київської міської ради.

Відповідний проект рішення також має розглянути постійна комісія Київради з питань самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]