Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді відзначили День Українського національного прапора в місті Києві

24 липня 2017 року

У Київраді відзначили День Українського національного прапора в місті Києві 

Сьогодні у Київській міській раді відбулися урочистості з нагоди Дня Українського національного прапора в місті Києві. Участь у заході взяли заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів, депутати Київської міської ради народних депутатів I сесії XXI скликання та громадськість. 

«В історії столиці це, безперечно, одна з головних подій. А для кожного киянина велика честь, що саме в цей день над нашим містом замайорів український прапор. Щодня з вікна свого кабінету я бачу як розвивається наш стяг. Водночас розумію, що люди в окупованих Криму і Донбасі такої можливості не мають. Тому сьогодні вся енергетика слів і дій має бути направлена на те, щоб український прапор повернувся у кожне захоплене Москвою село, місто та у серце кожного зневіреного українця», - зазначив Володимир Прокопів.

Депутат Київради I сесії XXI скликання, безпосередній учасник тих подій Олександр Кулик нагадав, що 24 липня 1990 року за протокольним рішенням президії Київської міської ради, над будинком міськради на Хрещатику було піднято поруч з державним прапором УРСР український синьо-жовтий стяг.  І хоча радянська влада не визнала його, кияни кілька місяців поспіль охороняли прапор на Хрещатику, поки його не визнали офіційно. 

«Я пишаюсь, що ми вибороли своє право на символіку, а потім і на свою державу. Київрада змогла в умовах тієї радянської імперії, правлячої комуністичної партії прийняти це доленосне рішення. І хоча ми були не першими, адже раніше це зробили Львів, Тернопіль і Івано-Франківськ, саме після Києва цей процес охопив всю країну. Пішла незалежна українська хвиля. А тоді рівно через рік і один місяць була проголошена незалежна Українська держава», - розповів він.

Від імені міського голови Володимир Прокопів вручив іменні годинники 28 депутатам I сесії XXI скликання. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]