Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У київському парку «Перемога» відкрилась експозиція з 12-ти плаваючих клумб

23 серпня 2017 року, 14:24

Сьогодні у Києві в парку «Перемога» (Дніпровський район) відкрили експозицію з 12-ти плаваючих клумб, кращі з яких отримали нагороди від комунального об’єднання «Київзеленбуд». Фестиваль триватиме два тижні. У «Київзеленбуді» повідомили, що вже наступного року фестиваль стане більш масовим і видовищним.

У відкритті фестивалю взяв участь заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Я впевнений, що цей фестиваль стане окрасою міських парків і скверів. Окрім того, що це дійсно окраса водоймища, квіти є природним фільтром для води озер і річок, тому сприяють очищенню води та не дають розростатися водоростям. Я вдячний працівникам київського зеленбуду, що, крім щоденної роботи з озеленення міста, вони створюють неперевершені експозиції», – сказав Петро Пантелеєв.

За його словами, вже наступного року фестиваль плаваючих клумб планують зробити більш масштабним і яскравим, залучивши якомога більше підприємств та ідей квіткових композицій на воді.

Він зауважив, що в КО «Київзеленбуд», який у лютому цього року презентував Стратегію розвитку «Київзеленбуду» на 2017-2021 роки, прагнуть до інновацій та сучасних підходів у ландшафтному дизайні.

«Ми системно працюємо над тим, аби зелене господарство столиці знаходило нові можливості для розвитку. Наша мета, щоб кожен парк або сквер був комфортним для людей, аби там вони знаходили місце для відпочинку. За останній рік закуплені 97 одиниць техніки – протипожежні авто, вишки для санітарної обрізки, пилососи, поливальні машини тощо. Зараз здійснюється будівництво 60 систем поливу, виконані проекти 7 нових насосних станцій, аби здешевити вартість поливу рослин», – повідомив заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]