Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві один із найнижчих показників безробіття у державі – Микола Поворозник

14 липня 2017 року, 10:19

Рівень безробіття у столиці, визначений за методологією Міжнародної організації праці, становить 7,7% до економічно активного населення у віці 15-70 років. Таким чином Київ (після Харківської та Київської області) має найнижчий показник безробіття у державі (в Україні – 10,1%). Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«У січні-червні 2017 року на обліку в службі зайнятості Києва перебувало 21,1 тис. громадян, тоді як минулого року в цей період налічувалось 28 тис. безробітних. Дисбаланс попиту та пропозиції робочої сили на столичному ринку праці залишається незмінним», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, протягом звітного періоду столична служба зайнятості працевлаштувала 6,8 тис. громадян.

«Із січня до червня 2017 року за сприяння служби зайнятості Києва професійне навчання пройшли понад 2 тис. осіб. Упродовж шести місяців 2017 року в громадських та інших роботах тимчасового характеру брали участь понад 1,5 тис. осіб. Значна увага приділялась профорієнтаційній роботі. Всього у звітному періоді профорієнтаційні послуги отримали 48,5 тис. осіб, із них 20,5 тис. – учні загальноосвітніх шкіл міста», – зауважив Микола Поворозник.

Він додав, що станом на 1 липня 2017 року продовжується пошук роботи для 10 тис. безробітних громадян, із яких 8,7 тис. отримують допомогу з безробіття. У загальноміській базі даних налічується 13,9 тис. вільних робочих місць.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]