Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Концепції Статуту територіальної громади столиці передбачено запровадження муніципального омбудсмена

02 листопада 2017 року

У Концепції Статуту територіальної громади столиці передбачено запровадження муніципального омбудсмена

Концепцію Статуту територіальної громади міста Києва розглянули всі постійні комісії Київської міської ради. Відповідно до рекомендацій громадськості та депутатського корпусу, у Концепції Статуту включено низку нових аспектів. Зокрема, з метою захисту прав і свобод членів територіальної громади, пропонується запровадити інститут Громадського уповноваженого територіальної громади з питань захисту їхніх прав — Муніципальний омбудсмен. Окрім того, за дотриманням прав дітей і підлітків пильнуватиме Дитячий омбудсмен.

“Переймаючи кращі європейські практики, міська влада запроваджуватиме інститут омбудсмена. На сьогодні єдиним омбудсменом в нашій державі є Уповноважений Верховної Ради України з прав людини. І це потрібно виправляти, адже питання захисту прав людей та дітей спочатку має підійматися на місцевому рівні. Ми наразі тісно працюємо над створенням регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Меморандум між Київською міською радою та Уповноваженим ВРУ маємо підписати вже найближчим часом”, - зазначив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

Окрім того, у Концепції Статуту територіальної громади міста Києва окремим розділом пропонується врегулювати поняття “Публічний простір”, юридично визначити та закріпити його у Статуті як один із інструментів розвитку та створення позитивного іміджу міста. Також концепцією запропоновано виписати систему муніципального управління столиці.

Зазначений документ мають також розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]