Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У рамках Року Японії в Україні у Музеї Ханенків відкриється виставка «Подорожі едокко»

01 червня 2017 року, 11:57

Сьогодні, 1 червня, о 17:00 відкриється виставка «Подорожі едокко» – мистецтво японського міста 17-19 століть із колекції Музею Ханенків у рамках Року Японії в Україні. Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

На виставці «Подорожі едокко» продемонструють одну з найбільш цінних частин музейного зібрання японських пам’яток 17-19 століть – кольорову гравюру і твори декоративно-прикладного мистецтва. Більшість із експонованих на виставці творів свого часу були придбані засновником музею – Богданом Ханенком,  і мають високу мистецьку та історико-культурну цінність.

Експозиція розкриє глядачам унікальні аспекти культурного й соціального життя японців у добу Едо – так, за назвою столиці, називався в історії Японії період від початку 17 до середини 19 століття.

Саме в Едо з’явився головний персонаж цієї епохи – едокко («народжений в Едо»), життєлюбний кмітливий городянин, любитель ризикованих пригод, людина честі та вишуканих манер. Едокко захоплювався «картинами швидкоплинного світу» – гравюрами укійо-е та акторською грою в театрі кабукі, щиро милувався красою краєвидів, які відкривалися оку подорожнього на станціях дороги Токайдо.

Уже традиційно для Музею Ханенків виставка супроводжуватиметься змістовними текстами-оповіданнями про гравюру укійо-е, театр кабукі та акторів-кумирів тогочасної публіки, красунь кварталу Йосівара, краєвиди дороги Токайдо.

Виставка триватиме до 3 вересня 2017 року у виставкових залах Східної колекції Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків за адресою: вул. Терещенківська, 17. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]