Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці хочуть створити єдину інформбазу пам'яток культурної спадщини

06 липня 2016 року

У столиці хочуть створити єдину інформбазу пам'яток культурної спадщини

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати підтримали створення єдиної інформаційної бази пам'яток культурної спадщини Києва.

Наразі у відкритому доступі є реєстр пам'яток національного та місцевого значення, де розкривається інформація щодо територіального знаходження пам'ятки. Також там є дані про те, на підставі якого документу її внесли до реєстру.

“Загалом на різних веб-ресурсах є вибіркова інформація щодо тих чи інших об'єктів, але один ресурс, де була б вичерпна інформація щодо всіх пам'яток культурної спадщини Києва та їхнього поточного стану — відсутній. Крім того, інформація щодо результатів перевірок органами охорони культурної спадщини та дозволи на розміщення рекламних засобів на пам'ятках, наразі доступна лише на службовому рівні. Саме тому необхідно створити єдину базу, до якої всі матимуть вільний доступ”, - констатує член постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Людмила Березницька, яка є суб'єктом подання даного проекту рішення.

Відповідна база міститиме дані щодо форми власності та технічного стану пам'яток, можливі охоронні договори, які укладалися із власником, дозволи на розміщення рекламних засобів на пам'ятках, відомості про наявні судові спори щодо порушення законодавства з питань охорони культурної спадщини. Також публікуватимуться дані про заходи реконструкції та музеєфікації пам'ятки, де обов'язково зазначатиметься повний перелік заходів та дати виконання робіт.

“Створення єдиного ресурсу сприятиме відкритому доступу громадян до бази даних пам'яток культурної спадщини столиці. Також це дасть можливість створити умови для громадського контролю за збереженням пам'яток культурної спадщини та сприятиме зменшенню кількості порушень законодавства в даній сфері”, — зазначає голова профільної комісії Вікторія Муха.

Адміністратором відповідної бази буде Управління інформаційно-комунікаційних систем та захисту інформації апарату виконавчого органу Київради (КМДА).

Даний проект рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]