Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці мають намір облаштувати парк біля озера Редькине

14 березня 2017 року

У столиці мають намір облаштувати парк біля озера Редькине

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили створення парку відпочинку на вул. Богатирській (біля озера Редькине) в Оболонському районі м. Києва.

«Мова йде про знамените озеро Міністерка, так його називають місцеві жителі. Раніше воно вважалося найчистішим озером столиці. Однак сьогодні, на жаль, його важко таким назвати. Унікальна фауна і флора, яка існує в цьому озері, дуже сильно страждає від засмічення і паводків. У першу чергу, слід провести роботи з розчищення озера. Ми хочемо врятувати Редькине, створити там еко-парк, парк відпочинку. Сьогодні там немає відповідної інфраструктури, відсутні умови для комфортного проведення вільного часу. Нам потрібно облаштувати біля озера цивілізоване місце для відпочинку», – зазначив ініціатор даного рішення, депутат Київради Владислав Михайленко.

Орієнтовна площа майбутнього парку становить 30,45 га. Ділянка знаходиться на вулиці Богатирській. Відтак, Оболонський район столиці може поповнитися ще однієї зеленою зоною. Проект рішення передбачає можливість залучення коштів меценатів для проведення благоустрою території та облаштування парку.
«До мене, як до депутата цього округу, неодноразово зверталися громадяни Оболонського району щодо очищення озера та облаштування навколо нього парку відпочинку. Переконаний, біля Міністерки потрібно створити комфортне місце для відпочинку киян та гостей столиці. До того ж, це сприятиме раціональному використанню земельних ресурсів та збереженню зелених насаджень району», – підкреслив співсуб’єкт подання даного рішення, депутат Київради Владислав Турець.

Проект рішення ще розглядатимуть на пленарному засіданні Київради. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]