Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці посилять заходи безпеки під час хресної ходи УПЦ Московського патріархату

21 липня 2016 року

У столиці посилять заходи безпеки під час хресної ходи УПЦ Московського патріархату

Сьогодні під час пленарного засідання Київської міської ради депутати заслухали інформацію від начальника Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області Степана Грещука щодо посилення заходів безпеки у столиці під час хресної ходи Української Православної Церкви Московського патріархату.

За його словами, у рамках хресної ходи до Києва йдуть дві колони – 3 липня миряни вийшли зі Святогірської лаври (Донецька область), а 9 липня – з Почаївської лаври (Тернопільська область). Вони мають зустрітися в Києві 27 липня, де мають провести молебень на Володимирський гірці. Аналогічний захід відбувався і минулого року.

“Ми вживаємо величезний комплекс заходів аби не допустити жодних правопорушень під час ходи. Ми створили штаб для координації ситуації, він буде знаходиться в готелі “Козацький”, в інтернеті виставлені контакти, аби громадяни могли повідомляти про будь-які порушення. Аналогічний штаб створено на території Київської області. У столиці посилено працюватимуть наряди поліції та СБУ”, - зазначив начальник Головного управління СБУ Степан Грещук.

Також в СБУ створено окрему координаційну раду, яка буде щодня моніторити ситуацію щодо хресної ходи, аби не допустити будь-яких провокацій. До координаційної ради входять представники правоохоронних органів: СБУ, МВС, поліції, Нацгвардії, прокуратури, духовенства та патріотичних громадських організацій.

“Ми ретельно слідкуватимемо за тим, щоб не було будь-якої забороненої символіки, не лунало провокаційних гасел, не було сепаратистських проявів та міжконфесійних протистоянь. І за нашими даними, зараз такого немає. Але хочу наголосити, всі, хто порушуватиме громадський порядок і тим більше виступати чи закликати до антиконституційних дій, будуть затримані поліцією. Ми також встановлюватимемо рамки металошукачів, все відповідно до режиму безпеки”, — наголосив Степан Грещук.

Також він закликав негайно повідомляти поліцію чи СБУ, якщо помітите підозрілих осіб-провокаторів, людей з російською, монархічною або сепаратистською символікою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]